klant ervaringen

Home / klant ervaringen

Op deze pagina vindt u een overzicht van een aantal klant ervaringen van het Easyroll grootzeil rolreefsysteem

Giek Jeanneau Attalia 32

Naast de standaard Easy-roll kwam er de vraag of de kunststof track vervangen kon worden door een aluminium.

Dat is natuurlijk geen probleem zoals u op de foto’s kunt zien.
de track is natuurlijk wel wat zwaarder dan een kunststof track, maar de mast wordt er ook stijver van.

De oude mast trilde met bepaalde wind in de haven en dat is nu ook opgelost .
Deze toepassing is degelijk en we nemen dit ook op in ons assortiment.
deze toepassing gaat de Easy-Roll offshore heten.

Meerprijs compleet met bevestigings materialen zo rond de 900 euro incl Btw.

 

 

 


BAVARIA 36 – LELYSTAD – FAM. DE VRIES

Uw bedrijf heeft voor ons een nieuwe EasyRoll giek met nieuw rolgrootzeil gemaakt.
We hebben het nu het gehele seizoen in gebruik en we willen laten weten dat we zeer tevreden zijn.
We hadden het eerder moeten aanschaffen.

De EasyRoll giek is geweldig en de zeilen presteren goed!

Hartelijk dank namens Wim & Marja


OCEANIS 423 CLIPPER – BELGIE – HR. VERMEULEN

Voorbije winter besloot ik een rolgrootzeil & EasyRoll aan te schaffen. Het systeem werkt perfect ook bij zwaar weer. Ik had het niet verwacht, maar mijn boot loopt bovendien sneller dan voorheen. Ook de service verliep vlot.


HUNTER 35.5 & EVASION 32 KETCH – LELYSTAD – HR. SCHOUTEN

eerst in 2012 voor mijn Beneteau Evasion 32 ketch voor zowel de gewone als de bezaans mast een easroll giek gekocht.
was er altijd zeer blij mee dat ik vanuit de kuip de beide zeilen kon hijssen reven en oprollen.
na een tijdje was de wens een iets groter schip en dus kwam er de Hunter 35.5 legend en uiteindelijk miste ik het gemak alsmede het comfort om dit behoorlijk grote grootzeil van +/-35 m2 veilig vanuit de kuip te kunnen reven & oprollen.
ook hier heb ik dus uiteindelijk (2016) het easyroll systeem op laten installeren en wederom was ik hier erg blij mee, stukken veiliger en aanzienlijk meer comfort.


vele Noordkaper schepen via NAZ schepen

In de afgelopen 8 jaar zijn er voor ca. 10 Noordkapers , Easy roll sytemen geleverd door M-Sails.
De eigenaars maken er bij mijn weten tot volle tevredenheid gebruik van.
Bij elke nieuwe verkoop van een schip bieden we de Easy roll als optie aan.
Mvg
Chiel de Zeeuw


NOORDKAPER 31C

Na vele jaren gevaren te hebben met platbodems, varen wij sinds 2015 met een Polyester Noordkaper 31vm, oorspronkelijk met een gaffeltuig en een LazyJack. Het voordeel hiervan is een groot zeiloppervlak met een relatief lage mast. Een nadeel vonden wij uiteindelijk dat de zeilen gehesen en gestreken moeten worden op het voordek.

Aan het einde van dat seizoen zijn we op zoek gegaan naar een eenvoudiger zeilsetting, waarbij de zeilen vanuit de kuip bediend kunnen worden. De Noordkaper heeft de daarvoor benodigde doorvoeren en een extra winch op het kajuitdak.

Na enige tijd zoeken en vergelijken, zijn we uitgekomen op een nieuwe aluminium mast gecombineerd met een nieuw grootzeil en het EasyRoll systeem. Een betaalbare optie. We hebben daar inmiddels tot grote tevredenheid een aantal seizoenen mee gevaren. Een extra ondersteuning is de eenvoudige traploze mogelijkheid om te reven. Alle handelingen vanuit de kuip. Het hijsen en strijken is normaal gesproken binnen één minuut te doen. Het gevolg hiervan is dat we ook voor kortere stukjes de zeilen hijsen. De maatvoering is door M-Sails berekend en die blijkt in de praktijk heel goed te kloppen. Het schip is mooi in balans.

Voor recreatiezeilers zoals wij zijn, levert de EasyRoll veel extra vaarplezier op. We varen meer onder zeil en het is veel eenvoudiger om met slechter weer snel de zeilen te reven of te strijken.


RAIDER 35 – HERKINGEN – HR. OSSE

Op onze Raider 35 heeft u ca 5 jaar geleden het rolgrootzeil inclusief giek geplaatst.
Het eerste seizoen moesten wij erg wennen aan het systeem en waren nog niet zo handig ermee.
Maar na enkele kleine aanpassingen aan de schoten en stoppers werkte het wel goed.
Verder een goed beheersbaar reefsysteem.


LM 27 – HERKINGEN – HR. HEMERIK

Sinds 2011 geniet ik als meestal solo-zeiler van mijn EasyRoll – grootzeil op mijn LM27.
Als ik mijn grootzeil wil hijsen doe ik dat probleemloos en snel bij de mast, omdat vanuit te kuip op mijn bootje te zwaar gaat.
Reven kan natuurlijk ook. Gewoon hijsen zo veel als ik wil. Elke hoogte is mogelijk.
Meestal hijs ik als ik de stuurautomaat de boot in de wind laat houden, maar zonder kan ook.
Dan rol ik eerst mijn genua uit en ga hoog aan de wind varen. Dan houdt mijn bootje ook goed zijn koers vast en kan ik zonder stuurautomaat mijn grootzeil hijsen. Strijken kan zo ook bij niet te veel wind.  Bij meer wind strijken: motor aan, stuurautomaat aan recht tegen de wind en probleemloos bij de mast het grootzeil oprollen om de giek.
En vanaf het allereerste begin kreeg en krijg ik alle benodigde hulp van M-sails Marc, Mick en Monique.
De allereerste montage is ook in mijn haven volledig gedaan door M-Sails Marc.
Ik kan de EasyRoll van harte aanbevelen voor probleemloos zeilen


ETAP 22 – PORTO VEGGIO (CORSICA) – HR. VAN DIJK

Het is al weer minstens 12 jaar geleden dat ik de EasyRoll aanschafte en per vliegtuig meenam naar Porto Veggio op Corsica,
alwaar de Etap 22″ lag, waarmee een goede vriend en ik de wateren rond Sardinië en Corsica onveilig maakten.
We hebben het systeem aan de hand van de gebruiksaanwijzing en de bekwame instructies van de hr. Kickert (de vader van),
zelf gemonteerd in een dag. De montage was relatief eenvoudig en het op maat gemaakte systeem met doorgelat grootzeil paste wonderwel.
We hebben er jaren enorm veel plezier van gehad. Reven, natuurlijk wanneer, maar vooral hoeveel je wilt, want onbeperkte mogelijkheden.
Zeil inrollen: très simple en snel, met een doorlopende lijn.
Wat ons betreft bestaat er geen handiger en makkelijker systeem dan dit. Aanbevelenswaardig.
Complimenten!


JEANNEAU SUN RISE 34 – ANTWERPEN – HR. DUTOIT

In 2016 werden mijn nieuwbakken vrouw en ik samen 130 jaar en werd het tijd om onze dromen waar te maken…enfin…eigenlijk meer mijn droom dan de hare , daar zij op zeilgebied nog maagd was ! Om het projectje extra aanlokkelijk te maken had ik haar wijs gemaakt dat er in Portugal wuivende palmen stonden en ja hoor, we gingen richting Portugal !

Daar we aan onze leeftijd geen hoogterecords meer braken en de spierballen op onze armen aan de verkeerde kant begonnen te hangen, was het noodzakelijk dat we goede zeilen samen met een degelijk reefsysteem zouden moeten monteren . Dit vonden we in M sails en het easy rollsysteem. Na een aantal proefvaarten waarbij we ongelofelijk verrast waren over de gemakkelijkheid waarbij het easyroll-grootzeil zich liet bedienen, vertrokken we richting wuivende palmen…

Drie dagen later vaarden we de havengeul van Nieuwpoort binnen.

Effe de zeilen innemen (fluitje van een cent met ons easy rolletje ) en nu nog een boxke binnenvaren en de klus is geklaard…dacht ik…

Met ware doodsverachting gooide mijn lieftallige skipperse zich op de steiger, trapte erdoor en werd met een gebroken knie afgevoerd naar het ziekenhuis…ik was de eerste die mijn naam op haar gips mocht zetten!

Veertig dagen later vertrokken we terug en leuk easyrollend vaarden we tot in Fécamp . Alles was vlekkeloos verlopen met een windje van 3 à 4 bf. Nu op naar Saint Vaast , midden in de nacht vertrokken, op vissersmanier met ons grootzeil opgetrokken. Maar zoals men zegt, the proof of the pudding is in the eating …ter hoogte van L’ havre stopte ons knorretje met een knal… het besluit om terug te keren was snel genomen  daar mijn skipperse een beetje bleek onder haar lieftallig neusje zag. Om het nog wat leuker te maken besloten de weergoden de wind wat te laten draaien en ook nog wat te laten aanwakkeren…als je van genieten bleek kunt zien, dan was mijn vrouwtje ongelofelijk aan het genieten! Ons jeanneauke schuimde door het water met het bit tussen de tanden, het toenemen van de wind maakte reven noodzakelijk …klampen los, effe lossen, rollen, klampen terug vast …het doorgelatte zeil stond er mooi bij en waarempel, het was echt een fluitje van een cent! Scherp aan de wind vervolgden we onze terugtocht. Voor de havengeul van Fécamp een laatste maal overstag , binnengedragen door een golf gleden we de geul binnen, we easyrolden ons grootzeil binnen en op fok stuurden we de box in.

Moraal van het verhaal : God zij dank voor easyroll van M sails , Nederlands’ hoop in bange dagen!

Hoe verliep het verder? Als je de Nonchalance in je haven ziet binnenkomen, kom even aan boord en onder het genot van een Duvel, vertel ik je heel graag de rest van het verhaal !


JEANNEAU SUN ODYSSEY 30 – OUD-BEIJERLAND – FAM. KOOPMAN

Wij hebben een sinds 3 jaar een  EasyRoll grootzeil reefsysteem, dit tot onze grote tevredenheid. Afgelopen jaar ook nieuwe zeilen gekocht. Het systeem is voor ons super omdat het optrekken vanuit de kuip kan gebeuren, dus geen geloop naar de mast etc. Bij meer wind, even tegen wind leggen, het zeil iets oprollen en je zeilt weer prima verder. Ook het strijken van het zeil gaat perfect.

Kortom is alles vanuit de kuip prima te bedienen. Prima systeem!


CONTEST 25 – HELLEVOETSLUIS – FAM. DE LANGE

Mijn vrouw is uw easyroll giek systeem zeer dankbaar, want nu hoeft ze niet meer mee en kan ze lekker bij de kachel blijven.
Dankzij de Easyroll kan ik namelijk alles alleen vanuit de kuip doen.
Hijsen, reven, binnenhalen, alles even makkelijk vanuit de kuip.
Nuttige uitvinding die Easyroll voor iedereen en onmisbaar voor de solozeiler.


PHANTOM 33 – HR. C. METSELAAR

De easyroll is op 18 juni 2012 in Hellevoetsluis geïnstalleerd. Het werkt dus al 6 jaar. Dat paste in de aanpassing van mijn jacht de Free Tide waarbij de Free Tide geschikt werd gemaakt om alles vanuit de kuip te kunnen bedienen. Zodoende is het jacht geschikt gemaakt om solo te zeilen. Daar hoorde ook bij dat de grootschoot met de speciale beugel om de giek niet meer vanuit de kuip bediend wordt maar via een voorziening op 2/3 van de giek. Een prima oplossing om ruimte in de kuip tijdens het zeilen te scheppen.

De easyroll werkt zoals ik voor ogen had. De bediening vereiste enige oefening maar werkte na korte tijd prima. Een groot voordeel is de mogelijkheid om heel simpel te reven. Dit wordt nodig als het heftiger wordt omdat de wind aantrekt. Even de kop in de wind en het zeil een stuk inrollen.

Een belangrijk aandachtspunt is de soepele doorvoer van schoten en zorgen dat er geen spanning op de grootschoot staat tijdens het oprollen of ontrollen van het zeil. Om de bediening makkelijker te maken pas ik verder een elektrische handlier toe.  Dat werkt uitstekend als je maar zorgt dat de val goed vrij loopt en de giek niet wordt gehinderd door spanning op de grootschoot.

Al met al een prachtige vinding voor het eenvoudig bedienen van het grootzeil.


HUNTER 27 – KAMPEN – HR. NETJES

Al weer jaren vaar ik met veel plezier met de hunter 27, waar jullie de easy roll op hebben gemonteerd.
Wat leuvers gingen er aanvankelijk kapot, maar nu heb ik van fietsband bescheming gemaakt , en nu is dat euvel verhopen.
Ik vaar ook wel vaal solo, en wat een gemak is dan dat systeem.
Balans tussen fok en grootzeil met reven.


NOORDKAPER 31C – HR. KLAASSEN

Een EasyRoll grootzeil, we willen nooit meer anders!

Vanaf 2011 varen wij met onze Noordkaper 31 Cabin met zeilen van M-Sails met een EasyRoll grootzeil. Wij varen veel met ons schip, ook meerdaagse tochten over zee en tot nu toe 3 keer een winter doorgezeild.

Het EasyRoll systeem bevalt heel goed, hijsen en strijken gaat snel en eenvoudig vanuit de kuip, na het strijken zit het zeil strak om de giek en hoeft er geen zeil meer vastgebonden of opgedoekt te worden.

Het allergrootste voordeel is echter het reven, doorzeilend aan de wind op de genua kan het grootzeil snel vanuit de kuip worden gereefd, dat is veilig en we zijn nooit te laat met reven omdat dat altijd kan.
Als er zo gereefd wordt dat een zeillat op de giek zit staat het gereefde zeil er goed bij, ook als het zeil ver word gereefd. Ons grootzeil heeft zeillatten tot helemaal boven aan waardoor we het bijna het hele zeil weg kunnen reven.
Als de wind afneemt is uitreven ook zo gebeurt. Er zijn ook andere rol systemen voor een grootzeil, daar hebben wij niet voor gekozen omdat dat altijd systemen zijn waarbij het zeil in de giek of in de mast de draait.
Die systemen zijn gecompliceerder, het EasyRoll systeem is heel eenvoudig en goed bereikbaar. Daar kan weinig mis mee gaan, mocht dat toch het geval zijn dan kan het zeil altijd nog bij de mast worden gestreken en dan om de giek worden gedraaid.
Die paar keer dat we voor de wind zijn vastgelopen op het Wad hebben we dat zo gedaan.

Eerlijkheidshalve moet ik wel vertellen dat we met het systeem heb moeten leren omgaan, vooral het reven ging in het begin niet altijd even goed. Het 1e jaar kwam bij het gereefde zeil bij  de tophoek de pees uit het profiel aan de mast, dat hebben we opgelost door veel meer spanning op het profiel te zetten, sindsdien gaat het altijd goed.

Zijn er dan geen nadelen aan het systeem? Jawel, o.a. dat we geen neerhaler hebben, bij ons schip is dat geen gemis omdat we een echt toerschip hebben. Een ander nadeel is dat het profiel aan de mast door de wind kan gaan rammelen, om dat tegen te gaan hebben we een extra lijn vanaf de top van de mast die we twee keer om de mast en het profiel draaien en heel strak vastzetten. Inmiddels levert M-Sails hier anti-rammel rubbers voor die wij ook gaan gebruiken.

Verder hebben wij gekozen voor een langere giek dan standaard. Ons schip heeft standaard een overloop voor de buiskap en de schoot zo ongeveer midden op de giek. Dat kan wel bij de EasyRoll met een beugel met rollen om de giek en het gereefde/gestreken zeil. Omdat ons schip in 2011 nieuw is gebouwd konden wij kiezen voor een langere giek met de schoot helemaal achteraan de giek en een overloop achter op de kuip. Dat heeft gelijk het voordeel dat de schoot altijd onder handbereik is i.p.v. op het kajuit dak. M-Sails heeft voor ons schip ook de overige zeilen geleverd, een genua, kotterfok en genakker. Over de kwaliteit en snit van die zeilen zijn we ook dik tevreden.


WINNER 950 – WSV VOLKERAK – HR. VERLOOVE

Gedurende 2 seizoenen het EasyRoll systeem op de giek van mijn Winner 9m50 gebruikt.

Ik heb juist voor dit systeem gekozen omdat ik nogal moeite had om het voorgaande grootzeil omhoog te hijsen, bovendien, mijn vrouw en ik zijn halverwege  de zeventig en is het opdoeken van een normaal grootzeil best bewerkelijk.
Het geleverde grootzeil staat er prachtig op en onder zeil zijn de prestaties uitmuntend. Reven is ook een fluitje van een cent.
De bediening is vanuit de kuip.
Het hijsen en ook het laten zakken is van het zeil vraagt toch wel enige kracht. De laatste 3m omhoog moet op de lier. Wellicht moet ik de kwaliteit van de schijven controleren op soepel draaien.
Het opgerolde zeil zit keurig strak op de giek.


BAVARIA 33 + TWISTER 28 – HELLEVOETSLUIS – HR. v. WELIE

Mijn eerste easyroll had ik op mijn Bavaria 33. Mijn tweede easyroll heb ik op mijn huidige zeiljacht, een Twister 28 uit 1973 met S spant. Easyroll aangeschaft, omdat ik veel solo zeilde. Tochten naar o.a. de Zuidkust van Engeland, Bretagne, Golf van Biscaje etc. Fantastisch voordeel van de easyroll is, dat je traploos kunt reven, vanuit de kuip in je eentje. Reven moet je als de wind aantrekt. Dan wordt het, vooral op zee, een stuk ruwer. Iedereen weet dat, als je dan uit de kuip moet om een rif te zetten dit altijd een risicovolle onderneming is, vooral als je alleen bent. Laat staan als je voor een tweede keer een rif moet zetten, omdat het stormachtig wordt. In deze situaties is een easyroll bijna een “must”. Veilig en gemakkelijk. (hoewel zeilen op zee met harde wind, 6 à 7, so wie so niet gemakkelijk is)

Erg handig is ook, bij het aanlopen van een haven, dat je zeil netjes opgerold wordt en ook direkt opgeruimd is. Geen gedoe meer met opdoeken en fladderende zeilen.

Alleen het hijsen van het zeil zou wat mij betreft wat “lichter” mogen gaan, (rollagers misschien?) maar dat kan ook liggen aan mijn 73 jaar.

 


NOORDKAPER 31C – HARLINGEN – HR. BLEEKER

We varen nu 4 jaar met een EasyRoll grootzeil. Bevalt erg goed om grootzeil helemaal vanuit de kuip te kunnen bedienen. Hijsen en strijken gaat wat zwaarder dan bij een gewoon grootzeil, maar we doen het met een winch en dat gaat prima. En reven moet zorgvuldig gebeuren om het zeil voldoende strak te krijgen, maar het is erg fijn dat we niet de kuip uit hoeven als het hard gaat waaien. Dus EasyRoll lijkt me niet iets voor wedstrijdzeilers, maar een aanrader voor veel toerzeilers.