Voordelen

Home / Voordelen

Hier vind u alle voordelen van het EasyRoll grootzeil rolreefsysteem op een rijtje.

Eenvoudige installatie

Het EasyRoll rolreefsysteem is toe te passen op uw bestaande mast. Het gehele systeem is eenvoudig zelf te installeren, de installatie duurt meestal slechts een paar uur (zonder hierbij speciale gereedschappen te hoeven gebruiken). Mocht U de installatie toch uit handen willen geven is dat natuurlijk mogelijk, wij werken samen met een aantal tuigers die het voor U kunnen installeren

Universeel toepasbaar op bestaand grootzeil

Het EasyRoll grootzeil reefsysteem is toepasbaar op bijna alle schepen; het is geschikt voor grootzeilen tot max. 34 m2 (de maximale onderlijk lengte ligt op 435 cm & de maximale voorlijk lengte op 1325 cm). Het reefsysteem wordt bevestigd op de bestaande mast, Ook kunnen wij relatief eenvoudig het bestaande grootzeil aanpassen, U hoeft dus geen nieuw grootzeil te kopen. In de meeste gevallen gaan de zeileigenschappen er op vooruit bij het aanpassen van een bestaand zeil.

Topkwaliteit materialen

Alle metalen onderdelen zijn van gepolijst RVS of hoogwaardig aluminium. De kunststof onderdelen zijn van slijtvast Delrin danwel Nylon. Tegenwoordig leveren wij standaard een nieuwe op maat gemaakte giekhuik mee die mooi om het opgerolde zeil past.

Gemakkelijke bediening

et de Easyroll reeft u in uw eentje, bij de mast of VEILIG vanuit de kuip. Met slechts één lijn in tegenstelling tot een conventioneel bindrif hoeft U niet naar de mast, U hoeft het achterlijk niet  apart te spannen en heeft geen plooi-vorming. Het zeil glijdt soepel omhoog en omlaag door het speciale geleidingsprofiel (vaak soepeler dan met de traditionele leuvers) .

Verbeterde zeileigenschappen

Met het Easyroll rolreefsysteem zijn de traditionele bindreven vervangen door doorlopende reeflatten. De giek draait d.m.v. de reeflijn; zodra een doorlopende lat bij de giek aankomt zorgt deze ervoor dat het gereefde onderlijk zich altijd mooi & kaarsrecht langs de giek zal strekken. Hierdoor staat het gereefde zeil altijd mooi en strak zonder plooien, wat de zeileigenschappen & levensduur ten goede komt.

Verhoogde veiligheid

Met het Easyroll rolreefsysteem is mogelijk om het grootzeil VEILIG & zelfstandig vanuit de kuip te reven en op te rollen, waardoor u ten alle tijden het overzicht over uw schip behoudt en geen gevaar loopt bij de mast met slecht weer. Hierdoor kan het grootzeil gereefd worden, zonder dat veiligheid van schipper en opvarende in het geding komen.

Uitmuntende prijs- / kwaliteitverhouding

U heeft al een EasyRoll rofreefsysteem vanaf € 1950.00 incl btw !

Easy-Roll offshore vanaf € 3500.00 incl btw