Historie

Home / Historie

Wij zijn een bedrijf met meer dan 37 jaar ervaring in de nautische sector. Na meer dan 10 jaar dicht bij de ontwikkeling van het EasyRoll grootzeil rolreefsysteem betrokken te zijn geweest, zijn wij ons gaan richtten op het vercommercialiseren van dit product en promoten van deze handige uitvinding bij particulieren en bedrijven.

Als toegevoegde waarde voor onze klanten beschikken wij over omvangrijke kennis en ervaring in de tuigerij en jachtbouw alsmede ook in de zeilmakerij. Hiervan profiteren wij zelf, maar ook vooral onze klanten. Uiteindelijk draait het als zeiler maar om één dingen… heerlijk zeilen!

Zeilmakerij M-SAILS heeft in het verleden het EasyRoll grootzeil rolreefsysteem bedacht en ontwikkeld; dit is een zeer slimme en veilige manier om het grootzeil vanuit de kuip te reven. Dit bleek een succes en werd bekroond met de HISWA AWARD in 1997. Zie hieronder uitreiking van de Hiswa Award door Erica Terpstra op de RAI te Amsterdam.

erica terpstra

de Hiswa Award: Marc Kickert (uitvinder) samen met: Erica Terpstra (voormalig staatssecretaris & Tweede Kamer lid)

Sindsdien hebben wij het EasyRoll grootzeil rolreefsysteem steeds verder ontwikkeld om hem nog efficiënter te maken, zowel wat betreft de bediening als ook de montage aan boord. Er varen er nu al duizenden van rond!

Het EasyRoll grootzeil rolreefsysteem past op iedere bestaande mast. Het bestaande grootzeil kan door iedere zeilmaker eenvoudig vermaakt worden zonder de snit van het bestaande zeil te veranderen. De kosten hiervan zijn erg laag.